• Frakt til Norge & 30 dager åpent kjøp
  • Levering 3-6 virkedager
  • Butikk, lager og produksjon i Sverige
0

Solsängar eller solstolar: vilket är bäst för dig?

Solsängar och solstolar är populära alternativ när det kommer till avkoppling i trädgården eller på balkongen. Men vilket alternativ passar dig bäst? I den här artikeln går vi igenom vad en solsäng egentligen är och jämför fördelarna med både solsängar och solstolar så att du kan göra det perfekta valet för din utomhusmiljö.

Vad är en solsäng?

En solsäng är en bekväm och praktisk möbel för att koppla av eller sola utomhus på uteplatsen. En solsäng kan tillverkas i olika material som trä eller rotting, och finns i olika stilar och färger för att passa din personliga smak. Solstolar å andra sidan är mindre än solsänger men kan också vara ett bra alternativ om du har begränsat utrymme på din uteplats. Båda möblerna ger dig komfort när du vill njuta av solen utan att behöva lägga dig direkt på marken.

Solsängar brukar ha flera funktioner som justerbart ryggstöd, vadderad kudde i huvudändan samt hjul under sätet så att det blir lättare att flytta runt den efter behov. De flesta modeller kommer med skyddsklädsel för tyget vilket gör det enkelt och snabbt rengöras inför nästa användningstillfälle. Det bästa med en solsäng är dess flexibilitet eftersom man får både sov-och sittplatser samtidigt – perfekt för lugna dagar på uteplatsen!

Solsängens funktioner

Solsängen är den ultimata möbeln för avkoppling och solbadning. Justerbart ryggstöd gör det enkelt att hitta rätt vinkel för maximal bekvämlighet, medan inbyggda hjul underlättar förflyttning mellan olika platser på uteplatsen. Dessutom är solpanelen ett utmärkt tillskott som ger energi till uppladdningsbara enheter såsom telefoner eller surfplattor.

Solsängen är inte bara perfekt för avkoppling och solbadning, den har även en inbyggd solpanel som ger energi till dina elektroniska enheter!

När du väljer din solsäng kan du välja mellan olika material, färger och stilar beroende på dina preferenser. Trämöbler ger en rustik känsla medan rotting skapar mer avslappnad atmosfär. Oavsett vilken typ av möbel du väljer kommer din nya solsäng att bli höjdpunkten i trädgården eller på balkongen!

Fördelar med att använda en solsäng

Främjar avkoppling och minskar stress: En solsäng ger möjlighet till avslappning vilket kan minska stressen i kroppen. Medan du ligger på en solsäng, kan du släppa alla bekymmer och uppleva lugnet och friden som naturen erbjuder.

Minskar risken för skador från solljus genom justerbart tak eller parasoll: När du vilar på en solsäng under starkt solljus, ökar risken att få hudskador. Solsänger med justerbar takhöjd eller parasollminskar denna risk samtidigt som de skyddar dig mot för mycket ljus.

Ger en jämn exponering av solen över hela kroppen: Med sin design ger en solstol jämn exponering för hela kroppen, vilket gör att du får den bränna som är önskad utan obehagliga ränder eller missade områden. Materialval såsom trä eller rotting kan ge extra stilpoäng till din uteplats då det finns ett stort utbud i färger och möbler där man lätt kan anpassa efter ens egna smakpreferenser.

Solsängar vs solstolar

En solsäng är perfekt för dig som vill ha en helkroppsbränna. Solsängen ger ett jämnt och fint resultat då hela kroppen ligger plant mot ytan. Den är också bekväm att ligga i under längre perioder, vilket gör den till ett bra val för avkoppling.

En solstol är däremot mer praktisk om du bara vill sola delar av kroppen eller om du har begränsat med utrymme på balkongen eller altanen. Solstolen tar upp mindre plats och kan lätt flyttas runt efter behov. Dessutom är den ofta billigare än en solsäng, vilket gör den till ett ekonomiskt alternativ för dem som inte tänker använda den så ofta.

Skillnader mellan en solsäng och en solstol

Solsängen är vanligtvis större och bredare än en solstol, vilket ger mer utrymme för att sträcka ut och koppla av. Dessutom kan du justera solsängens nack- och fotstöd i flera olika lägen efter behov, medan solstolen oftast bara har ett eller två fasta lägen.

andra sidan är solstolen mycket mer praktisk för att flytta runt på eftersom den är mindre till storleken och inte lika tung som en klumpig solsäng.

Att välja mellan en solsäng eller en solstol beror på dina personliga preferenser samt hur mycket plats du har tillgänglig hemma eller på stranden. Om du vill ha lite extra utrymme för att kunna ligga bekvämt under långa stunder rekommenderas det att skaffa en rymligare och justerbar soffa-solsäng istället för en standard-solstol.

Fördelar med en solstol

En solstol är en perfekt möbel för att koppla av och njuta av solen. Men det finns också många andra fördelar med att välja en solstol istället för en stor och otymplig solsäng.

  • Enkel att förvara när den inte används

En solstol tar upp mycket mindre utrymme än en traditionell solsäng, vilket gör den lättare att lagra när sommaren är slut.

  • Lättare att transportera till stranden eller parken jämfört med en stor och otymplig solsäng

Solstolar är vanligtvis lätta nog för en person att bära själv, så du kan ta dem var som helst utan besvär.

  • Mer prisvärd än många typer av snygga, bekväma och multifunktionella utomhusmöbler

Om du letar efter ett budgetalternativ så kommer du sannolikt hitta fler valmöjligheter i form av olika sorters stilrena och bekväma stolar istället för dyra soffor eller loungeset.

Solsäng eller solstol: vilket ska du välja?

Fundera över vad du prioriterar mest när du ska välja mellan en solsäng eller en solstol. Vill du ha hög bekvämlighet, snygg design eller funktionella egenskaper? Det är viktigt att ta hänsyn till dina preferenser innan du gör ett val. Tänk också på hur mycket utrymme som finns där möbeln ska användas och om den passar in i miljön.

Överväg att välja moderna modeller av både sitt- och liggvarianter som oftast har flera funktioner inbyggda, såsom parasoll för extra skydd mot solljuset. Dessa kan vara speciellt fördelaktiga under varmare dagar då temperaturen stiger och det blir svårt att vistas direkt i solen längre perioder utan någon form av skuggning.

solsängar sunbed
Solsängar sunbed
Produsert av: Wikinggruppen

Produktet er lagt til i handlekurven din