• Frakt til Norge & 30 dager åpent kjøp
  • Levering 3-6 virkedager
  • Butikk, lager og produksjon i Sverige
0

ATT VÄLJA RÄTT SACCOSÄCK

Saker man behöver veta för att välja en bra saccosäck

 

Det är svårt att tänka sig ett nutida hem utan moderna och mobila interiörsdetaljer - saccosäckar. Inom kort tid har de inte bara blivit en naturlig del av  bostäder, utan också offentliga platser. Trots att denna innovativa möbel nu är i sin guldålder understryker experterna att folk gör en del fel när de väljer sittsäckar och därför blir sittsäckarnas livstid kortare och deras estetiska värde sjunker. Experterna ger råd om vad som är nödvändigt för att uppmärksamma när man väljer saccosäckar och avslöjar hur man ska uppnå en optimal relation mellan kvalitet och pris. 

 Val av sittsäckar innebär inte att man måste fundera på hur de ska passa till andra möbler och detaljer i interiören. Specialister nämner sex saker som kan förändra uppfattningen om vad en sittsäck av bra kvalité är. Här är de – storlek och form, tyg, sömmar och dragkedjor, funktionalitet, plastkulor, inner- och ytterpåsar. Vi diskuterar varje av dem.

„Vi ser att man väljer sittsäckar utifrån känslor och inte kunskap. Trots att  valet kan verka enkelt och inte kräva några speciella kunskaper, ska alla som tänker köpa en sittsäck veta några saker. Först ska man ta reda på om sittsäcken har en innerpåse. Det händer ibland att ytterpåsen förstörs (t ex rivs sönder av ett husdjur) och fyllningen sprids i rummet. Därför är det bäst att välja sittsäckar med två påsar: en innerpåse med fyllning d v s plastkulor och en ytterpåse som man kan ta bort och tvätta eller rengöra – beroende på tyget som den är sydd av” – påstår Pusku Pusku teamet.

 Enligt dem är det extra viktigt att kolla vilken fyllning som används i sittsäcken. Möjliga alternativ är mald mjuk cellplast, bovete eller cellplastkulor. Tyngsta och dyraste är sittsäckar fyllda med bovete. Därför är det bäst att välja cellplastkulor eftersom malda kulor (i olika oregelbundna former) slits snabbare och sittsäcken förlorar formen. När du väljer kulorna till din sittsäck, kolla om de är eldsäkra och att det finns intyg om det. Så säger de innovativa sittsäcks-experterna.

Ganska ofta glömmer man att kolla sittsäckens tyg och då tar man beslut utifrån dess skönhet. Sittsäckar görs oftast av två typer av tyg – mjukt möbeltyg, som vanligen är ämnat för inomhusanvändning och läder som kan användas både inom- och utomhus. ”Sittsäckar av läder rekommenderas för dem som har husdjur. Läder är lätt att rengöra och katt- och hundhår sätter sig inte lika lätt på det. Om du har djur hemma så är släta ytor ett bättre val – dina djur kan inte klösa på dem. Sittsäcken ska bestå av två starka tyger: innerpåsen ska vara av elastisk tyg och fylld med plastkulor så att den anpassar sig efter kroppens former och ytterpåsen ska vara av slitstarkt tyg som skulle vara lätt att ta bort och tvätta om det behövs” – så säger sittsäcksexperterna.

Den fjärde viktiga aspekten i urvalsprocessen – sittsäckarnas sömmar och blixtlås. Om sömmarna inte är starka, kan det bli ett allvarligt problem – sittsäcken kan spricka snabbt och man kan behöva sy den igen. Det är mycket viktigt att sömmarna är jämna, dubbla och kanterna av tyget har fållar, och därigenom säkerställa att tyget inte går upp och kvaliteten på produkten bevaras under tvätt. Sittsäckens ytterpåse ska ha starka blixtlås med stora häktor som tillåter att justera sittsäckens mjukhet efter behov. Om sittsäcken är för hård kan man öppna blixtlåset och ta bort en del av kulorna. Löpare på blixtlås ska döljas under tyget för att skydda golvet.

 

Val av storlek och form väcker ofta mycket diskussioner. I själva verket är allt mycket enkelt - formen bör man välja efter behov. "Om du ofta behöver flytta sittsäcken är barnalternativen ett bra val. Sådana sittsäckar finns i olika höjder och är päronformade vilket är mycket bekvämt eftersom de har handtag och är därmed lätta att lyfta. De mest populära och älskade är sittsäckar som har formen av en fåtölj eller så kallade L-formade sittsäckar. Sittsäckar i mer avskalade former är lämpligare för vardagsrum och kontor. Ett annat alternativ –sittsäckar-soffor där både älsklingar och kollegor kan slå sig ner. Man kan också hitta mindre sittsäckar som är låga och passar perfekt i hallen - det är dags att sätta på skor bekvämt"- säger experterna.

 

Den sjätte aspekten är– funktionalitet. För trädgård, terrass eller sjöstrand ska man utan tvekan välja sittsäckar som man kan ställa drycker och snacks på. Sittsäckar med integrerade sidobord är ett innovativt sätt att undvika överskott av möbler i din hemmiljö. Om man har sittsäckar i utomhusmiljöer är det vanligtvis finare om de är flera - då skapar man en fullständig bild av utrymmet.

 De här sex tipsen ger dig en möjlighet att helt och hållet förändra rummets interiör och att vara mer sparsam, för en sittsäck av hög kvalité använder man i flera år. En bra nyhet är att dessa möbler alltid är i mode. 

Produsert av: Wikinggruppen

Produktet er lagt til i handlekurven din